Studimi: Gjumi jo i rregullt mund të shkaktojë migrenë

Një studim ka mbërritur në konkluzionin se nëse ka një lidhje mes sulmeve të migrenës dhe faktorëve të tillë si cilësia e gjumit, nivelet e energjisë dhe cilësia e humorit.

Shkencëtarët pranuan se studimet e mëparshme treguan tashmë një lidhje midis gjumit të dobët dhe rritjes së rrezikut të një sulmi të migrenës.

Pjesëmarrësit e studimit regjistruan shënime të shumta elektronike ditore në lidhje me disponimin e tyre dhe nivelet e energjisë, si dhe regjistrimin e gjumit dhe cilësinë e perceptuar të gjumit.

Njerëzit që mendonin se cilësia e tyre e gjumit ishte më e ulët, përjetuan një shans 22 për qind më të lartë për të pasur migrenë mëngjesin tjetër. Megjithatë, kjo nuk ndikoi në shanset për dhimbje koke në pasdite dhe në mbrëmje.


Shtuar 29.01.2024 11:46