Studim: Pse nuk kemi dëshirë të bëjmë aktivitet fizik gjatë dimrit?

Një studim i ri ka zbuluar se një e pesta e të rriturve shohin se niveli i tyre i stërvitjes bie deri në 37% gjatë dimrit.

Shefi i psikologjisë në “Noom”, Andreas Michaelides është shprehur se për shumë njerëz, dimri mund të shkatërrojë qëllimet e tyre, përfshirë edhe në ushtrime.

“I ftohti, stresi, lodhja dhe shumë faktorë tjerë të jashtëm mund të ndikojnë në vendimmarrjen tonë në këtë periudhë të vitit dhe të na ulin motivin për shumë gjëra, përfshirë këtu edhe motivin për të ushtruar”, u shpreh ai.Michaelides u shpreh se është shumë e rëndësishme që të bëni planifikimin e duhur.


Shtuar 6.01.2024 15:32