Si ndikon rrëmuja në shëndetin tonë mendor?

Psikologët argumentojnë se rrëmuja në hapësirën tonë mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në shëndetin tonë mendor.

Kur në zonën përreth, ngacmimet vizuale dhe dëgjimore janë të shumta, vëmendja shpërqendrohet. Kutitë dhe çantat, raftet kaotike mund të kapin shikimin dhe mendimin tuaj, duke ju bërë kështu më pak të shpejtë dhe efikas në jetën tuaj të përditshme.

Kur qindra sende të vogla mblidhen në shtëpi, jo vetëm që nuk mbani mend se ku është gjithçka, por e bëjnë një proces tepër të gjatë për të gjetur diçka, ju vonojnë punën dhe çojnë në humbjen e padrejtë të kohës tuaj të çmuar.

Të gjitha këto, sipas ekspertëve, çojnë në një mbytje mbytëse që shkakton ankth dhe stres.

Organizimi dhe dekongjestioni lehtëson stresin për shumë njerëz duke ofruar një ndjenjë kontrolli dhe arritjeje.

61.7% e të anketuarve në një sondazh thanë se paketimi dhe veçanërisht hedhja e të gjitha mbeturinave uli nivelin e tyre të përgjithshëm të stresit./albeu.com


Shtuar 28.10.2021 15:31