“Mërzia e stinës së verës”, 5 mënyra për ta mposhtur

Për shumicën e njerëzve, vera është një periudhë e mirë e vitit. Mund të jetë gjithashtu shumë e dobishme për njerëzit me çrregullime afektive sezonale (SAD), por shumë të tjerë mund të ndihen nën presion nga koha shtesë gjatë ditës dhe të ndjehen fajtorë se nuk po shijojnë apo nuk po bëjnë mjaftueshëm. Ja disa gjëra që mund të bëni për “summertime blues”:

1. Jini mirënjohës që nuk është viti i kaluar. Mos harroni se vjet thuajse gjithçka ishte e kufizuar, ndërsa këtë vit masat po lirohen! Kjo është diçka që duhet të na bëjë sado pak të lumtur.

2. Planifikoni ndonjë lloj aventure gjatë verës. Planifikimi i një udhëtimi sado të vogël mund të jetë emocionues. Nëse do të udhëtoni vetë ose me një grup, familjen tuaj, ose partnerin, kuptoni se rruga drejt destinacionit mund të jetë po aq argëtuese sa vetë destinacioni, ndoshta edhe më shumë.

3. Kuptoni se është normale të keni shqetësime në lidhje me virusin. Është e kuptueshme të jeni ende nervozë për pandeminë. Nëse jeni, atëherë vazhdoni protokollet tuaja dhe qëndroni të sigurt, por sigurohuni që kjo të mos ju ndalojë të dilni jashtë, të shkoni në plazh dhe të lëvizni sado të mundeni. Edhe një veprim i vogël si mbjellja e disa luleve, mund t’jua mbushë ditën me lumturi.

4. Shtoni një dimension të ri në stilin e jetës tuaj. Kjo verë është shansi juaj për të bërë diçka argëtuese që ju bën të ndiheni mirë me veten. Provoni të bëni camping, të filloni të mësoni kitarën, një gjuhë të huaj, të shkoni në një kurs kërcimi etj.

5. Lidhuni me miqtë dhe familjen. Të qenit pranë njerëzve të dashur për ne mund të na ndryshojë për mirë në dimensione që nuk e keni menduar. Një bisedë e sinqertë dhe një përqafim i ngrohtë mund të “shërojnë” shumë.

Mos e mendoni verën si një “detyrë” që ju ka rënë për pjesë. Bëni atë që ju bën juve të ndiheni më mirë. Mundësitë janë të pafundme, mjafton të shihni pak më thellë dhe të kërkoni pak më shumë.

Bëfsh qejf, sipas mënyrës tënde!


Shtuar 8.06.2021 12:55