Disa punë ndikojnë në plakje, ja ajo që është më stresuese

Stresi negativ është një fenomen që ndikon në shëndetin mendor dhe fizik, dhe rezultatet shihen gjerësisht në lëkurën tonë.

Megjithatë, faktorë të tillë si ajri i kondicionuar, drita artificiale, një drekë jo e shëndetshme ose orë të tëra shikimi në ekranin e kompjuterit mund të ndikojnë gjithashtu në lëkurën tuaj.

Meqenëse pjesën më të madhe të kohës e kalojmë në punë, kjo është shpesh vendimtare për shëndetin e lëkurës.

Nota e caktuar

Në një studim të kryer nga Beauty Pie, më shumë se 3000 punonjës nga 15 industri të ndryshme u pyetën se sa nga 18 faktorët (përfshirë punën para ekranit, mbajtjen e maskës së fytyrës, nivelet e larta të stresit ose ndryshimet e larta të temperaturës) ndikojnë në lëkurën e tyre çdo ditë.

Secilës prej këtyre punëve iu caktua më pas i ashtuquajturi vlerësim i stresit të lëkurës deri në 100. Sa më i lartë të jetë rezultati, aq më shumë faktorë dëmtues të lëkurës ndodhin në punën e përditshme dhe puna ishte më e kërkuar për lëkurën.

Me një vlerësim të stresit të lëkurës prej 74.36, industria shkencore dhe farmaceutike janë provuar të jenë më të këqijat për lëkurën. Punonjësit në këtë industri shpesh punojnë në turne vonë ose natën ose në hapësira me ajër të kondicionuar. Shumë shkencëtarë janë gjithashtu jashtë në temperatura të larta, të cilat mund të ndikojnë negativisht në lëkurë në afat të gjatë.

Puna vonë ose natën mund të shkaktojë mungesë gjumi, gjë që mund të çojë në rrathë të errët ose ënjtje të syve. Dhe puna jashtë dhe në nxehtësi e ekspozon lëkurën ndaj ekspozimit të tepërt të diellit. Nëse punoni në këtë industri, duhet të mbështeteni në një sërë kremrash me përbërës hidratues si acidi hialuronik.

Sektori më i mirë për lëkurën

Pas shkencës dhe industrisë farmaceutike, industria e ndërtimit (elektricistë, inxhinierë  dhe ndërtimi) renditet në vendin e 70.5, e ndjekur nga energjia (inxhinierë, shkencëtarë, punëtorë në terren, etj. me rezultatin 68.8 dhe industria e hotelerisë dhe turizmit. kamerierë, menaxherët e hoteleve, guidat turistike,…) me një vlerësim të stresit të lëkurës prej 65.8.

Sektori i sportit dhe i kohës së lirë (mësues joga, trajnerë sporti dhe instruktorë noti) ishte sektori më i mirë i lëkurës me një rezultat prej 34.2. Punonjësit e këtij grupi profesionesh rrallë ndihen të stresuar, hanë një dietë të shëndetshme dhe përgjithësisht i përmbahen orarit standard të punës.

Pasohet nga sektori i arsimit (mësimdhënës, mentorë, ligjërues) me pikë 38.9. Në vendin e tretë ndër profesionet më të mira për lëkurën janë punët ligjore si avokatë, gjyqtarë apo avokatë mbrojtës. Ky grup profesionesh ka notën 41.9. /albeu.com/