Zakonet që mund të shkatërrojnë edhe martesën më të lumtur

Më poshtë do të gjeni disa zakone që mund t’i çojnë edhe çiftet më të lumtura drejt divorcit.

1. Ato nuk i plotësojnë nevojat e tjetrit

Secili person ka nevojat e veta dhe shpreson që gjysma tjetër t’i plotësojë ato. Por shumë njerëz nuk flasin për nevojat e tij ose nuk e kuptojnë që nevojat e tyre nuk janë të njëjta me ato të partnerëve të tyre.

2. Ekziston intimitet i madh

Afeksioni dhe butësia janë bukur të keni në marrëdhënie, për sa kohë që nuk bëheni shokë dhome me tjetrin.

3. Ata shmangin të vërtetën

Shumë çifte, megjithëse e dinë që ka një problem në marrëdhënie, shmangin përballjen me të, si rezultat i së cilës ajo përjetësohet.

4. Ata kritikojnë njëri-tjetrin

Kur kritikat bëhen zakon, kjo mund të rrezikojë gatishmërinë tuaj për të komunikuar me tjetrin dhe të çojë në ndarje.

5. Ata e drejtojnë vëmendjen (dhe dashurinë) e tyre diku tjetër

Shumë çifte ose e drejtojnë vëmendjen e tyre tek fëmijët ose diku tjetër si rezultat i së cilës ata heqin dorë nga marrëdhënia.

6. Ata e lënë stresin të kontrollojë jetën e tyre

Jeta është e vrullshme dhe shumë çifte aksidentalisht lejojnë që stresi t’i pengojë./albeu.com


Shtuar 12.07.2021 15:59