Ushtria amerikane nis sulmet ndaj objekteve në Sirinë lindore

Shtetet e Bashkuara thonë se kanë goditur dy objekte në Sirinë lindore, duke pretenduar se ato janë përdorur nga forcat iraniane dhe grupet e lidhura me to.

Në një deklaratë, Sekretari i Mbrojtjes Lloyd Austin tha se “sulmet precize të vetëmbrojtjes” u kryen për të mbrojtur personelin amerikan në Irak dhe Siri dhe ishin në përgjigje të sulmeve të fundit nga grupet e milicisë të mbështetur nga Irani.

“Këto sulme të mbështetura nga Irani kundër forcave amerikane janë të papranueshme dhe duhet të ndalen. Irani dëshiron të fshehë dorën e tij dhe të mohojë rolin e tij në këto sulme kundër forcave tona. Ne nuk do t’i lejojmë,” tha ai, duke shtuar se ata do të marrin masa të mëtejshme nëse sulmet nga “proxitët e Iranit” kundër forcave amerikane vazhdojnë.

Sulmet e SHBA-së ishin “të ndara dhe të dallueshme nga konflikti i vazhdueshëm midis Izraelit dhe Hamasit dhe nuk përbëjnë një ndryshim në qasjen tonë”, shtoi Austin, ndërsa kërkoi kundër veprimeve që do të përshkallëzoheshin në një konflikt më të gjerë.


Shtuar 27.10.2023 09:59