Ukraina: Rusia po planifikon të krijojë një ushtri prej dy milionë banorësh

Inteligjenca ukrainase thotë se Rusia po planifikon të krijojë një forcë ushtarake prej rreth dy milionë njerëz.

Rreth 300,000 ushtarë u dërguan në Ukrainë në një mobilizim të pjesshëm në shtator.

Inteligjenca e Mbrojtjes e Ukrainës paralajmëroi se Rusia mund të shpallë një valë tjetër mobilizimi në ditët në vijim.

“Përgatitjet për shpalljen e valës së ardhshme të mobilizimit në Rusi tashmë janë duke u zhvilluar në mënyrë aktive. Sipas vlerësimeve të inteligjencës ushtarake të Ukrainës, shkalla e masave të mobilizimit të kryera nga vendi agresor tregon planet e udhëheqjes së tij për të krijuar një ushtri që numëron rreth dy milionë njerëz”, thuhet në pretendim, ku gjithashtu vihen në dukje ndryshimet e fundit në ligjet ruse në lidhje me mobilizimin dhe tha se trajnimi është duke u zhvilluar.


Shtuar 13.01.2023 15:48