Ukraina “optimiste” pas bisedimeve të paqes në Stamboll

Negociatori i paqes i Ukrainës ka thënë se është “optimist” pas bisedimeve të paqes të djeshme me Rusinë në Stamboll.

Ukraina propozoi një plan që nuk do të shihte baza ushtarake të huaja në territorin e saj, si dhe një fund të ambicieve të saj për aleancën ushtarake.

Mykhailo Podolyak tha gjithashtu sot se kur Rusia të tërheqë ushtarët e saj në pozicionet e saj të 23 shkurtit (dmth një tërheqje të plotë të trupave të saj), ajo do të mbajë një referendum për çdo marrëveshje paqeje me fqinjin e saj.

Shtuar 30.03.2022 15:18