Stoltenberg: NATO e gatshme të ruajë paqen në Kosovë

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg shprehu shqetësim të madh për situatën në veri të Kosovës.

Për gazetën gjermane Welt, Stoltenberg tha se forcat e NATO-s janë të gatshme të ruajnë paqen, duke i bërë thirrje Serbisë dhe Kosovës që t’i kthehen negociatave me ndihmën e Bashkimit Evropian, pasi kjo është e vetmja e qëndrueshme. mënyrë për të arritur paqe të qëndrueshme për të gjithë komunitetin.

“Dua ta bëj të qartë se forcat e NATO-s janë të gatshme të ruajnë paqen në Kosovë. Nuk do të lejojmë që dhuna e viteve 1990 të kthehet”, theksoi Stoltenberg.

Ai nënvizoi se NATO-ja është e përkushtuar për ruajtjen e paqes dhe sigurisë në të gjithë rajonin dhe i bëri thirrje Serbisë dhe Kosovës që të kthehen në negociata me ndihmën e BE-së.


Shtuar 8.10.2023 21:51