Rusia lë në pritje botën/ Çfarë do të ndodhë me marrëveshjen e grurit?

Ambasadori i SHBA në Kombet e Bashkuara siguroi fermerët ukrainas se zgjatja e marrëveshjes së drithit të Detit të Zi është një përparësi për OKB-në.

Marrëveshja, e caktuar të skadojë më 19 nëntor, tashmë është në dyshim pasi Rusia pezulloi shkurtimisht pjesëmarrjen e saj javën e kaluar pas një sulmi me dron në flotën e saj të Detit të Zi në Krime.

Zëvendësministri i Jashtëm i Rusisë, Andrey Rudenko, tha se Kremlini nuk ka vendosur ende nëse do të zgjasë marrëveshjen e tij me Turqinë dhe OKB-në.

“Kemi ende kohë. Ne po shikojmë se si po zbatohet kjo marrëveshje pas rivendosjes së pjesëmarrjes sonë”, tha Rudenko.

“Jemi shumë të pakënaqur me mënyrën se si po zbatohet pjesa ruse, ku OKB-ja ka marrë përgjegjësinë për zgjidhjen e problemeve”, shtoi ai.

Ukraina dhe Rusia janë eksportuesit kryesorë globalë të grurit, elbit, vajit të lulediellit dhe produkteve të tjera.