Putin e bën sërish, lë botën të presë në ankth

Vladimir Putin nuk njihet si njeri që i bën gjërat në kohë, por njeri që i pëlqen t’i mbajë njerëzit në pritje, dhe këtë po e bën përsëri.

Shumë njerëz i kanë sytë prej orësh në nga televizioni shtetëror rus ndërsa presim fjalimin e pritur të presidentit.

Në kanalin kryesor të lajmeve, ata janë të zënë me prezantimin e “referendumeve” në zonat e pushtuara nga Rusia të Ukrainës, si përmbushje e një ambicie të gjatë atje. Pasi të kenë përfunduar “votimet” e rreme, dhe askush nuk dyshon në rezultatet, udhëheqësit e atyre rajoneve do të kërkojnë t’i bashkohen Rusisë “sa më shpejt të jetë e mundur”.

Askush nuk shqetësohet të shpjegojë se si mund të funksionojë një aneksim i tillë, kur pjesë të secilit prej atyre rajoneve kontrollohen nga forcat ukrainase.

Në botën paralele të mediave sociale ruse, ka një mini panik për mundësinë e një thirrjeje të përgjithshme që mund të pasojë. Thashethemet për ligjin ushtarak në shkurt nxitën një nxitim për daljen, të udhëhequr nga burra në moshë luftarake.

Sado fryrje patriotike të ketë në televizionin shtetëror, dhe nga zyrtarët shtetërorë, ka dyshime serioze se lufta e Vladimir Putinit kundër Ukrainës është një kauzë për të cilën shumica e rusëve duan të luftojnë, ose të vdesin./albeu.com

Shtuar 20.09.2022 21:13