Punët më të mira nga shtëpia, nuk kërkohet njohuri për disa, këto janë veçanërisht më të kërkuarat në vitin 2022

Puna nga shtëpia ka pësuar një zgjerim të madh gjatë 2 viteve të fundit, për shkak të pandemisë së virusit COVID-19, pasi shumë kompani, veçanërisht gjatë karantinës, janë detyruar të reduktojnë ose pezullojnë punën në zyrë për një kohë.

Meqenëse shumë kanë parë përfitimet e kësaj mënyre të punës, kohë më cilësore e kaluar me familjen, organizim më i mirë i punës, etj.. gjithnjë e më shumë njerëz po zgjedhin të punojnë me kohë të plotë nga shtëpia.

Lajmi i mirë është se kompanitë kanë parë gjithashtu përfitimet e punës në distancë, kështu që oferta e punës nuk ka qenë kurrë më e larmishme.

Ne kemi ndarë me ju disa nga ofertat më të miraqë mund të bëhet nga shtëpia. Për disa ju nuk keni nevojë për ndonjë njohuri shtesë, ndërsa disa kërkojnë trajnim shtesë, shkruan albeu.com

Dizajner
Përveç dizajnerëve grafikë, të cilët merren me dizajnimin dhe krijimin e dizajneve për media të ndryshme – ilustrime, broshura, logo, banderola etj.. gjithnjë e më shumë në kërkesë janë dizajnerët e uebit të cilët janë të përfshirë në përgatitjen e planeve të projektimit dhe strukturave të faqeve të internetit dhe në hartimin e paraqitjeve të faqeve të internetit.

Nëse dëshironi të bëni këtë punë kreative, por nuk keni aftësitë e nevojshme, ka mësime dhe trajnime të shumta për këtë profesion, me ndihmën e të cilave mund të kualifikoheni për punë në pak muaj.

Mbeshtetje teknike

Operatorët e qendrave të thirrjeve gjithashtu nuk duhet të punojnë ekskluzivisht në zyra dhe nëse jeni të komunikueshëm, kjo punë mund të jetë një zgjedhje e mirë. Vetë puna nuk ka pse të kërkojë të flasësh gjithë ditën, por komunikimi mund të bëhet edhe me email. Shpesh nuk keni nevojë për aftësi teknike, dhe nëse kanë nevojë, vetë kompanitë ofrojnë trajnime dhe stërvitje për punonjësit.

Menaxher MARKETINGU

Marketingu dixhital ka hapur derën për shumë punë që mund të bëhen nga shtëpia – marketing në media sociale, marketing me email, SEO, Google Ads, për të cilat mund të fitoni njohuri përmes trajnimeve dhe kurseve në marketingun dixhital. Përveç kësaj, nëse keni një dhuratë për të shkruar, mund të shkruani artikuj në blog, tekste PR, të dizajnoni fushata marketingu, etj.

Pedagog i gjuhëve të huaja online

Këto punë janë bërë më të zakonshme në vendin tonë vitet e kaluara dhe mund të bëhen si punë shtesë, sepse ju zgjidhni sa orë dëshironi të mbani. Punët më të zakonshme janë mësimi i anglishtes dhe për këtë punë duhet të dini gjuhën në nivelin C1 ose B2.

Përkthyes

Ngjashëm me punën e mësuesit të gjuhëve të huaja, edhe kjo punë kërkon njohje të mirë të gjuhës dhe përveç gjuhës angleze, gjuhët e kërkuara janë gjermanisht, kinezisht, turqisht etj.

Zhvilluesi i softuerit

Puna e një programuesi është dëshira e shumë njerëzve, për shkak të të gjitha përfitimeve që ofron, dhe vetë pozicionet janë të shumëllojshme: zhvillimi i faqeve të internetit, zhvillimi i aplikacioneve celulare dhe softuerëve të ndryshëm, testimi i softuerit etj. Nëse nuk keni mbaruar fakultetin teknik, ka shkolla programimi, kurse dhe kamera intensive ku mund të fitoni njohuri për të filluar këtë karrierë të paguar mirë në 6-12 muaj. /albeu.com/

Shtuar 26.01.2022 19:27