Pse çiftet duhet të shkojnë në shtrat në të njëjtën kohë

Disa prej nesh rrinë vonë natën dhe disa prej nesh janë njerëz në mëngjes. Pavarësisht nga ndryshimet në zakonet tona të gjumit, është e rëndësishme që çiftet të shkojnë në të njëjtën kohë në shtrat. Më poshtë albeu.com jua zbulon arsyet pse.

1. Mund të bëjë që bisedat dhe përqafimet të jenë pjesë e rutinës suaj ditore

Çdo çift dëshiron përqafime dhe pak biseda të vogla me personin që duan. Por sa prej nesh në të vërtetë gjejmë kohë për këtë? Kjo është arsyeja pse fjetja së bashku në të njëjtën kohë do t’ju lejojë ju dhe partnerin tuaj të keni një përqafim të përditshëm dhe madje edhe disa kohë shtesë për të folur për ditën tuaj. Nuk është vetëm kjo, shkenca thotë se përqafimi e bën trupin të çlirojë oksitocinën neurotransmetues. Kjo ndihmon në afrimin e partnerit tuaj dhe ndiheni më të kënaqur me atë përreth.

2. Kjo mund t’ju ndihmojë të zgjidhni problemet dhe zënkat tuaja.

Ndonjëherë gjërat më të vogla mund të kthehen në zënka dhe nëse zgjasim shumë për t’u përpjekur t’i zgjidhim ato, thjesht do të ngecin dhe ne do ta gjejmë veten në një humor të keq për ditë. Por kur flini me partnerin tuaj në të njëjtën kohë, do të keni një shans të flisni për ato zënka dhe probleme dhe t’i kuptoni ato. Në përputhje me rrethanat, kjo do t’ju ndihmojë të keni një mëngjes më të mirë dhe një gjumë të mirë pa u hedhur dhe kthyer.

3. Mund të ju ndihmojë të sinkronizoheni me partnerin tuaj.

Shkuarja për të fjetur në të njëjtën kohë me partnerin tuaj do t’ju ndihmojë të përshtateni së bashku, të sinkronizoheni dhe të jeni më të qetë me njëri-tjetrin vetëm duke ndarë një kohë gjumi. Mund të ju ndihmojë gjithashtu të shmangni acarimin e panevojshëm kur secili prej jush zgjon tjetrin për shkak të ndryshimit në kohën e gjumit, i cili mund të çojë në zgjim me humor të keq.

4. Kjo mund të përmirësojë shëndetin tuaj fizik.

Të flesh së bashku nuk ka të bëjë vetëm me marrëdhëniet, por edhe me performancën e trupit tuaj. Mund të ulë presionin tuaj të gjakut, të ndihmojë në fuqizimin e sistemit tuaj imunitar dhe të ndihmojë në uljen e inflamacionit.

5. Kjo gjithashtu mund të përmirësojë shëndetin tuaj mendor

Shëndeti juaj fizik nuk është e vetmja gjë që do të përmirësohet, shëndeti juaj mendor dhe emocional do të marrë gjithashtu një nxitje. Mund të zvogëlojë ankthin dhe t’ju ndihmojë të ndiheni më të bazuar dhe të relaksuar. Përfundimisht, do të jetë më e lehtë të bisedoni me partnerin tuaj dhe gjithashtu do t’ju ndihmojë të përmirësoni ditën tuaj duke ju bërë të ndiheni më të lumtur./albeu.com

Shtuar 7.06.2021 10:06