Mes luftës dhe krizës ekonomike, myslimanët në mbarë botën festojnë Fitër Bajramin (FOTO LAJM)

Myslimanët në mbarë botën po festojnë festën treditore të Fitër Bajramit , që shënon fundin e muajit të agjërimit të Ramazanit.

Fitër Bajrami , ose “festa e agjërimit”, fillon me shikimin e parë të hënës së re dhe shpesh ndryshon nga vendi në vend.

Festimet fillojnë me një lutje të veçantë në mëngjes herët në xhami dhe hapësira të hapura dhe më vonë kalojnë në festa dhe festivale. Këtë vit, Fitër Bajrami vjen mes një rritjeje të çmimeve globale të ushqimeve të përkeqësuar nga lufta në Ukrainë . Në këtë sfond, shumë muslimanë janë ende të vendosur të shijojnë festën dhe lehtësimin e kufizimeve të koronavirusit në vendet e tyre.

Por për të tjerët, festimet janë dëmtuar nga konflikti, vështirësitë ekonomike, lufta.

Një pamje ajrore tregon shqiptarët gjatë namazit të Fitër Bajramit në sheshin Skënderbej në Tiranë, Shqipëri./albeu.com

Egjipt

Bangok

Stamboll

Indonezi

Itali

Maqedoni e Veriut

Bangladesh