Lavrov: Perëndimi shkak për vazhdimin e luftës në Ukrainë

Ministri i Jashtëm rus, Sergei Lavrot, ka ngritur akuza të reja ndaj Perëndimit në lidhje me luftën në Ukrainë.

Ai tha se nëse Perëndimi nuk të të ishte pëtfshitë në çëshrhet Rusi-Ukrainë, lufta do të kishte mbaruar me kohë.

“Perëndimi është pjesëmarrës i drejtpërdrejtë në këtë luftë. Pa të, konflikti do të kishte përfunduar shumë kohë më pare. Ne nuk mund të tolerojmë më vijën e Perëndimit, i cili ka vendosur edhe një herë të zgjedhë teorinë dhe praktikën naziste për të shpallur këtë herë një luftë hibride kundër Rusisë”, tha Lavrov në një intervistë.me agjencinë Prensa Latina./albeu.com/