Ky është muaji më i përshtatshëm i vitit për të kërkuar një punë

Nëse tashmë keni një punë dhe ka arsye që ju largojnë nga mjedisi specifik i punës, ose jeni duke kërkuar një punë ndërsa nuk jeni i punësuar diku gjatë kësaj periudhe, ka një muaj të caktuar të vitit që është më i përshtatshmi. dhe i përshtatshëm për të gjetur pozicionin që dëshironi.

Në Amerikë e quajnë Shpërthimi i Shtatorit. Sipas Girlboss, duke filluar nga 1 shtatori, kompanitë e të gjitha llojeve fillojnë të kërkojnë furishëm punëtorë. Ky informacion konfirmohet edhe nga konsulentja e biznesit Chanelle Howell, e cila ishte një nga njerëzit e parë që foli në TikTok për këtë çështje.

“Jemi në mesin e tremujorit të tretë të vitit, drejtuesit e mëdhenj po kthehen nga pushimet dhe kompanitë kanë ende buxhet që nuk e kanë ndarë diku”, shpjegon Howell.

Ky është një trend që i shtyn kompanitë të ndajnë më mirë departamentet e tyre, në mënyrë që të arrijnë objektivat që kanë vendosur për vitin. Kjo nis procesin që rezulton në hapjen e shumë vendeve të reja të punës dhe plotësimin e shpejtë të tyre, relativisht gjithmonë, me personel.

Ky trend zgjat për rreth një muaj e gjysmë, pasi kompanitë e Halloween duan të kenë mbushur çdo boshllëk në fuqinë e tyre punëtore dhe të përmirësojnë cilësinë e punës që ofrojnë ekipet e tyre.


Shtuar 20.09.2023 14:58

Tags: ,