Këto janë ushqimet që një fëmijë duhet të shmangë

Ushqimi i duhur është i rëndësishëm për shëndetin dhe zhvillimin e fëmijës. Ka ushqime që duhet të përfshihen në dietën e tyre dhe ka nga ato ushqime që jo vetëm nuk kontribuojnë në zhvillimin e fëmijës, por përkundrazi bëjnë dëm. Le të shohim se cilat janë ato:

1. Sallami

Produktet e sallamit kanë shumë nitrate dhe janë lidhur me një rrezik në rritje të kancerit të zorrës së trashë në të ardhmen.

2. Lëngje frutash

Sipas pediatërve, një fëmijë nuk duhet të konsumojë më shumë se 120ml lëng në ditë. Kjo pasi një sasi e madhe e lëngut mund të shkaktojë diarre, dhe nga ana tjetër sepse mund të shkaktojë shtim në peshë.

3. Pije freskuese

Pije freskuese kanë vlerë ushqyese zero. Një kanaçe pije freskuese përmban 7 lugë sheqer që është e barabartë me tre tasa akullore./albeu.com


Shtuar 8.05.2021 10:33