Gjykata lë në fuqi masën e sekuestros për pasuritë e biznesmenit, Pëllumb Gjoka

Gjykata e Lartë, ka lënë në fuqi masën e sekuestros ndaj disa pronave të biznesmenit strategjik Pëllumb Gjoka, i arrestuar në kuadër të operacionit “Metamorfoza”.

Biznesmenit i janë sekuestruar 390 mijë metra tokë në plazhin e Velipojës me kërkesë të Prokurorisë së Posaçme, ku dyshohet se këto sipërfaqe janë përfituar me anë të falsifikimit.

Ndërsa SPAK nuk përfshiu në kërkesën e sekuestros pasuri të tjera në posedim të tij apo të personave të afërm, por tha se vijojnë hetimet. Pëllumb Gjoka njihet si pronar i një sërë pronave e objekteve me funksion shërbime, hoteleri apo lojëra fati.

Toka u sekuestrua pasi dyshohet se janë falsifikuar dokumente për ti përvetësuar.

Pëllumb Gjoka, akuzohet si pjesë e një grupi të strukturuar kriminal që akuzohen për një sërë veprash penale, duke nisur nga “Vrasja me paramendim”, “Shpërdorimi i detyrës” deri tek “Trafikimi i narkotikëve”, në bashkëpunim në formën e “Grupit të strukturuar kriminal”, “Krijim kushte për vrasje” etj.

Gjykata e Lartë, nuk pranoi as rekursin nga arratia te Prekë Kodrës për ndryshim mase sigurie, i akuzuar si pjesë e të njëjtit grup kriminal por që ende nuk është arrestuar dhe është shpallur në kërkim ndërkombëtar.


Shtuar 8.03.2024 12:19