Elon Musk shet rreth 4 miliardë dollarë aksione të Tesla-s

Bosi  i Tesla-s, Elon Musk, ka shitur 19.5 milionë aksione të tjera të prodhuesit të makinave elektrike me vlerë 3.95 miliardë dollarë, dokumente në shfaqjen e mbikëqyrësit financiar amerikan.

Lajmi vjen më pak se dy javë pasi njeriu më i pasur në botë përfundoi blerjen e Twitter-it prej 44 miliardë dollarësh.

Çmimi i aksioneve të Tesla-s ka rënë me më shumë se 50% që nga fillimi i këtij viti.

Tesla po tërheq pak më shumë se 40,000 automjete të saj në SHBA për shkak të një problemi të mundshëm me drejtimin e tyre.

Arsyeja e shitjeve të fundit, të cilat u zhvilluan javën e fundit, nuk është bërë ende e ditur.

Shitja e fundit e sjell vlerën totale të aksioneve të Tesla-s të shitura nga Musk në pothuajse 20 miliardë dollarë që kur ai njoftoi në fillim të këtij viti se kishte blerë një aksion në Twitter.

Ai shiti 8.5 miliardë dollarë aksione Tesla në prill të këtij viti dhe rreth 7 miliardë dollarë të tjera në gusht.

Gjithashtu në gusht, aksionerët e Tesla miratuan një ndarje të aksioneve tre-për-një, e cila qëndron pas një pjese të rënies së vlerës së aksioneve./albeu.com


Shtuar 9.11.2022 08:53