Doli jashtë kontrollit, kur pritet të bjerë në Tokë raketa kineze 18 tonëshe

Kina ka lëshuar një raketë në hapësirë, e cila ka dalë jashtë kontrollit dhe pritet të bjerë në Tokë gjatë fundjavës.

Raketa u lëshua muajin e kaluar, por kthimi i saj do të jetë i pakontrolluar.

Ekspertë të ndryshëm parashikojnë që raketa 18 tonëshe të bjerë në Tokë orët e para të së dielës. Sidoqoftë, parashikime të tilla janë gjithmonë të pasigurta, informon albeu.com.

Se sa shpejt orbita e bërthamës do të vazhdojë të prishet do të varet nga dendësia e ajrit që has në lartësi dhe sasia e tërheqjes që prodhon kjo. Këto detaje janë të njohura dobët.

Shumica e automjetit duhet të digjet kur bën zhytjen e tij të fundit në atmosferë, megjithëse ekziston gjithmonë mundësia që metalet me pika të larta shkrirjeje dhe materiale të tjera rezistente, të mbijetojnë në sipërfaqe.

Shanset që dikush të goditet nga hedhurinat e automjetit janë shumë të vogla për shkak se shumica e sipërfaqes së Tokës është oqean dhe sepse pjesa ku pritet të bjerë përfshin zona të mëdha të pabanuara./albeu.com


Shtuar 7.05.2021 08:34