Dimitrov: Maqedonia e Veriut nuk është e gatshme të nisë negociatat për anëtarësim në BE

Nuk ka vend tjetër që dëshiron më shumë se Bullgaria që Republika e Maqedonisë së Veriut të anëtarësohet në Bashkimin Evropian.

Por gjithmonë ka një “por” të madhe dhe kjo përcaktohet nga gatishmëria e vendit kandidat. Dua të them se RMV-ja është e përgatitur të fillojë negociatat për këtë çështje, por nuk shoh bazë për një gjë të tillë, tha për BNT bashkëkryetari i Komisionit të Përbashkët të Ekspertëve për Çështjet Historike dhe Arsimore me Republikën e Maqedonisë së Veriut, Angel Dimitrov.

Ai vlerëson se politikanët janë gjithmonë në lëvizje kur bëhet fjalë për marrëdhëniet dypalëshe.

“Historia ndikon kudo, historia jep argumente, i ndihmon politikanët të kuptojnë rrënjët e problemeve bashkëkohore, por nuk janë ata që përcaktojnë marrëdhëniet. E gjithë përgjegjësia është e politikanëve”, theksoi Dimitrov.

Ai thotë se mbledhja e radhës e Komisionit të Përbashkët Historik do të mbahet të enjten./alsat


Shtuar 7.12.2021 12:38