Çfarë po ndodh sërish? Bien Facebook, Whatsapp dhe Instagram

Pse Facebook , WhatsApp dhe Instagram nuk funksionojnë? Çfarë po ndodh? Këto janë pyetjet që mijëra përdorues po i bëjnë vetes në gjysmë orën e fundit. Në rrjetet e tjera sociale, sidomos në Twitter, ka nisur tërbimi i përdoruesve që raportojnë për mosfunksionim.

Shumë përdorues nuk janë në gjendje të përditësojnë furnizimin, të tjerë nuk janë në gjendje të shohin dhe ngarkojnë foto dhe, mbi të gjitha, t’i shikojnë ato.

Pse Facebook, Whatsapp dhe Instagram nuk funksionojnë?

Duket se problemi është për shkak të DNS-së së Facebook-ut, domethënë atyre shërbimeve që lidhin adresën e internetit të një faqeje (si p.sh. Instagram.com) me adresat IP individuale të përdoruesve. Problemi duket se ka prekur pikërisht këtë element kyç të përdorimit të portalit dhe, sipas asaj që shpjegohet nga Dane Knecht nga Cloudflare, kompania me bazë në Zuckerberg do të kishte tërhequr Protokollin e saj të Portës së Kufirit (BGP), sistemin që ndihmon rrjetin për të zgjedhur mënyrën më të mirë për të rishpërndarë trafikun në ueb./albeu.com


Shtuar 19.11.2021 18:19