Britania e Madhe po planifikon vendosjen e sanksioneve ndaj gjeneralëve rusë

Britania e Madhe mund të vendosë sanksione ndaj trupave ruse dhe gjeneralëve të dyshuar për kryerjen e krimeve të luftës, thotë ministri britanik Kit Malthouse.

Ai thotë se provat e mizorive duhet të mblidhen sa më shumë që të jetë e mundur gjatë konfliktit.

“Ndërsa kjo është duke vazhduar, ne mund të ndërmarrim veprime brenda vendit rreth sanksioneve që jemi në gjendje të vendosim ndaj individëve, duke përfshirë luftëtarët, gjeneralët kryesorë dhe të tjerë të përfshirë në të, për të sinjalizuar njohjen tonë të rolit të tyre në këtë sulm të tmerrshëm e të tmerrshëm ndaj një vendi të lirë demokratik”, tha ai./albeu.com