Britania e Madhe “godet” sërish Rusinë, miraton paketën e re të sanksioneve tregtare

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar ka vendosur një këst të sanksioneve të reja tregtare ndaj Rusisë, duke vendosur ndalime për eksportin e një sërë mallrash në Rusi.

Detajet e këtyre sanksioneve të vendosura të mërkurën u postuan në një përditësim në faqen e internetit të qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar.

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar njoftoi ndalime për eksportin e “mallrave dhe teknologjisë së shtypjes së brendshme, mallrave dhe teknologjisë në lidhje me armët kimike dhe biologjike, mallrat dhe teknologjinë detare, mallrat dhe teknologjinë shtesë të rafinimit të naftës, mallrat dhe teknologjinë shtesë kritike të industrisë”.

Eksporti i karburantit të avionëve dhe aditivëve të karburantit në Rusi ishte gjithashtu i ndaluar si pjesë e sanksioneve të reja, njoftoi përditësimi.

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar iu përgjigj pushtimit rus të Ukrainës më 24 shkurt duke vendosur menjëherë sanksione në të njëjtën ditë.

Goditjet e fundit në importet e Rusisë erdhën kur Lituania njoftoi ndalimin e kalimit të mallrave të sanksionuara përmes territorit të saj nga Kaliningrad enklava e Rusisë në bregdetin Baltik e cila ka mbështetjen e BE-së pas saj.