Zëdhënësi ushtarak ukrainas njofton tërheqjen nga fshatrat Sievierne dhe Stepove pranë Avdiika

Zëdhënësi ushtarak ukrainas, Dmytro Lykhoviy, ka njoftuar sot se forcat ukrainase janë tërhequr nga fshatrat Sievierne dhe Stepove pranë qytetit lindor Avdiika, i cili ka qenë i kapur së fundmi nga forcat ruse. Ukraina po tërhiqet në pozicionet në nivel me pjesën tjetër të vijës së parë, për të cilën Lykhoviy tha se kishte terren më të përshtatshëm për mbrojtje.

“Forcat tona u tërhoqën nga fshatrat e vegjël Sievierne dhe Stepove… betejat e rënda për Sievierne vazhduan dje në mbrëmje dhe natën,” tha Lykhoviy, duke shtuar se Rusia kishte marrë humbje të konsiderueshme në atë luftë.

Zëdhënësi tha se të dy fshatrat kishin një popullsi totale prej më pak se 100 njerëz para pushtimit. Muajt ​​e fundit të mbrojtjes së gjatë të Ukrainës ndaj Avdiivka-s e detyruan atë të mbronte një element të vështirë që dilte në zonat e pushtuara nga Rusia. Tërheqja nga qyteti, e kryer më pak se dy javë më parë, tani ka bërë që Kievi të largohet nga fshatrat në pjesën tjetër të asaj të spikatur.


Shtuar 27.02.2024 22:39