Udhëheqësi i Houthi: Sulmet ajrore të SHBA dhe Britanisë kanë vrarë 37 njerëz gjatë tre muajve të fundit

Udhëheqësi i Houthi të Jemenit thotë se sulmet ajrore të SHBA-së dhe Britanisë së Madhe gjatë tre muajve të fundit kanë vrarë 37 njerëz.

Në një fjalim televiziv, Abdul Malik al Houthi, tha se rreth 30 të tjerë ishin plagosur në 424 sulme ajrore, të kryera nga SHBA dhe Britania e Madhe në Jemen që nga janari.

Mbretëria e Bashkuar dhe SHBA thanë se i kryen sulmet në përgjigje të një sërë sulmesh të Houthi-ve ndaj anijeve me kontejnerë në Detin e Kuq – një korsi detare e rëndësishme që lidhet me Kanalin e Suezit.

Al Houthi tha se luftëtarët e tij kishin shënjestruar gjithsej 90 anije në kanalin vendimtar të anijeve që kur filluan të nisnin sulmet, në përgjigje të pushtimit tokësor të Izraelit në Gaza.


Shtuar 4.04.2024 23:29

Tags: