Elon Musk viziton kampin e Aushvicit

Miliarderi i teknologjisë, Elon Musk, ka vizituar vendin e kampit të vdekjes në Aushvic.

Vizita vjen pas kritikave të forta se si X, dikur Twitter, trajton postimet antisemitike dhe vetëm disa javë pasi Musk kërkoi falje për miratimin e një teorie konspirative antisemitike, shkruan BBC.

Udhëheqësit e shquar hebrenj kërkuan që Musk të shihte vetë një nga vendet më simbolike të Holokaustit.

Më vonë ai do të trajtojë çështjen e antisemitizmit – përmes internetit – në një konferencë të organizuar nga Shoqata Evropiane e Hebrenjve (EJA).

Gjermania naziste vrau të paktën 1.1 milionë njerëz në kampin e vdekjes në Aushvic në Poloninë e pushtuar gjatë Luftës së Dytë Botërore. Pothuajse një milion ishin hebrenj.

Muzeu thekson se më shumë se 200,000 ishin fëmijë dhe të rinj.

Shefi i Tesla-s, i cili bleu platformën në tetor të vitit 2022, u përball me akuza për antisemitizëm në nëntor kur u përgjigj: “Ju keni thënë të vërtetën aktuale” në një postim në X që bënte pretendimin e rremë se komunitetet hebraike shtyjnë urrejtjen kundër njerëzve të bardhë.

Shtëpia e Bardhë e dënoi menjëherë postimin e tij, i cili nxiti edhe reagime në internet.

Musk tha se miratimi ishte një gabim, duke e përshkruar atë si “një nga gjërat më të marra” që ai kishte bërë në platformë.


Shtuar 22.01.2024 17:50