“Bëri edhe ca gjëra të mira”, çfarë thoshte Trump për Hitlerin dhe çfarë “vlerësonte” tek ai

Ish-presidenti Donald Trump ka vlerësuar “menaxhimin e ekonomisë” nga ana e diktatorit nazist Hitleri dhe “kontrollin që ai kishte mbi gjeneralët e tij”, rikujton spikeri i CNN, Jim Sciutto në librin më të ri “Kthimi i fuqive të mëdha”.

Kur ishte president, Donald Trump shprehu admirimin e tij për Adolf Hitlerin në më shumë se një rast, duke pretenduar se kajzeri gjerman kishte bërë gjithashtu “disa gjëra të mira”.

Në librin e Sciutto që del të martën në SHBA, disa nga ish-bashkëpunëtorët e manjatit raportojnë një sërë deklaratash të ish-Presidentit për këtë qëllim. Në veçanti, Trump vlerësoi “menaxhimin e ekonomisë” së Hitlerit dhe “kontrollin e tij mbi gjeneralët e tij”.

Në një bisedë tjetër, shkruan gazetari Sciutto, ku Trump ishte fokusuar, ishin aftësitë e pazakonta të Hitlerit për të siguruar besnikërinë e gradave më të larta të shtetit. Burimet e zbulimeve tronditëse të cituara në libër janë ish-këshilltari i sigurisë kombëtare John Bolton  (këshilltar për sigurinë kombëtare gjatë administratës së parë të Trump) dhe gjenerali në pension John Kelly, të cilin manjati e donte në anën e tij si shef shtabi nga korriku 2017 deri në janar 2019.


Shtuar 12.03.2024 13:17

Tags: , ,