A duhet të shqetësoheni nëse flokët ju bien më shumë gjatë verës

Rënia e flokëve është një fenomen që vërehet gjatë gjithë vitit por disa njerëzve u ndodh më shumë në muajt e verës.

Sipas ekspertëve, gjatë verës shumë njerëzve u bien më shumë flokë, por kjo nuk është diçka për t’u shqetësuar.

Kjo është për shkak të ciklit natyral të flokëve. Rënia normale e flokëve është për faktin se qimet nuk janë të gjitha në të njëjtën fazë të rritjes: çdo ditë disa rigjenerohen dhe të tjerët vdesin. Pra, humbja e deri në 100 qime në ditë është normale.

Humbja tregon se cikli jetësor i boshtit të flokëve ka përfunduar dhe një i ri do të dalë nga gjëndra. Lëkura e kokës i mban flokët në muajt më me diell për të mbrojtur kokën nga djegia nga dielli. Në fund të verës dhe në fillim të vjeshtës, flokët fillojnë të bien.


Shtuar 8.06.2023 22:58

Tags: ,