100 vjet bashkëpunim me SHBA, Xhaçka: Marrëdhënie e fortë dhe e konsoliduar

Në aktivitetin e 100 vjetorit te marrëdhënie diplomatike Shqipëri – Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ministrja e Jashtme, Olta Xhaçka gjatë fjalës së saj tha se, marrëdhënia mes dy vendeve është e fortë dhe e konsoliduar.

“Faleminderit që jeni këtu me ne për të kremtuar 100-vjetorin e vendosjes ësë marrëdhënieve të vendeve tona. Një marrëdhënie e konsoliduar nuk mundi të zhdukë as regjimi komunist. Nuk u zhbë kjo marrëdhënie sepse jo ngrhet nga ndjenjat e miqësisë.

Duke filluar me rolin vendimtar që luajti presidenti Ëillson për të shpëtuar Shqipërinë nga copëtimi i mëtejshme. 30 vite më parë unë isha hipur mbi qafën e tim eti, kur Tiranën e Bizitoi Beker. Kur hedh sytë pas është se koha që ka kaluar e ka justifikuar atë besim dhe entuziazëm.

Shqipëria është sot një realitet krejt tjetër. Ne jemi sot një end që jep një kontribut real.

Sot është një moment për të hedhur sytë pas, por edhe për të parë përpara”, tha Xhaçka.