Klubet e Serie A refuzojnë idenë e play-off për titull dhe mbijetesë

Klubet e Serie A kanë hedhur poshtë idenë e një skenari ku do të luhej play-off dhe play-out për të përfunduar sezonin aktual.

Liga kishte një asamble këtë mbrëmje, përmes video thirrjeve, në mënyrë që të gjente zgjidhte për çështjen se sezoni do të përfundojë sezoni pasi të kalojë coronavirusi.

Sipas gazetarit të “La Gazzetta dello Sport”, Nicolo Schira, klubet kundërshtuan propozimin e play-off për të vendosur sezonin aktual të Serie A, si për titull ashtu edhe për mbijetesë.

Ideja që po pëlqehet është që të zhvillohen ndeshjet çdo tre ditë, dhe të zhvillohen edhe në tërë muajin qershor, që të mbyllet sezoni në mënyrë të rregullt.

Kjo nënkupton që Euro 2020 do të shtyhet siç duket gjithnjë e më shumë e mundshme.

Ideja e play-off dhe play-out ishte e presidentit aktual të FIGC-së, Gabriele Gravina.

Sidoqoftë, një skenar i tillë nuk është parë në elitën e futbollit italian që nga sezoni 2004-05.


Shtuar 13.03.2020 21:01