Shuhet në moshën 92-vjeçare regjisori i njohur durrsak

Shuhet në moshën 92-vjeçare një nga figurat më të shquara të artit dhe qytetarisë durrsake.

Artisti i Popullit Gjergj Vlashi u largua nga kjo jetë duke lënë në pikëllim të gjithë ata që e njohën dhe komunitetin artistik shqiptar. Regjisor, shkrimtar dhe përkthyes i njohur Vlashi me punën e palodhur la gjurmë të pashlyera në estradën, teatrin, përkthimin artistik dhe letrat shqipe.

Vlashi njihet si themeluesi i varietesë shqiptare. Ai lindi më 13 korrik 1928 dhe është nderuar me tituj të ndryshëm për kontributin e tij të çmuar artistik që kulmuan me titullin ”Nderi i Kombit”. Edhe pas daljes në pension ai nuk u tërhoq nga krijimtaria skenike dhe artistike. Autor i dhjetra librave, romane të tij dhe përkthime të autorëve të njohur botërorë, si dhe regjisor i shumë shfaqjeve, Gjergj Vlashi, apo Xhoxhi siç e njihnin të gjithë, jetoi cilësisht deri në fund të rrugëtimit të vet jetësor duke ofruar shembullin më të mirë të njeriut, qytetarit dhe artistit të angazhuar, pavarësisht moshës.

Njohës i disa gjuhëve të huaja, ai shqipëroi që në fillim të viteve ’90 autorë të njohur si Franc Kafka, Jose Saramago, Agata Kristi, Dino Buxati, shkrimtarë spanjollë, portugezë, rusë, italianë etj.


Shtuar 4.10.2020 15:53