Kush po favorizon Aida Hajnaj per ne krye te BKH?

Fatmir Xhafaj nepermjet dhe elemente ne SHCBA po ndikojne ne zgjedhjen ne krye te Byrose Kombetare te Hetimit, te Aida Hajnaj aktualisht zv.dr e pergjithshme e Policise Shtetit.

Ne lidhje me kete subjekt nga ana e SHCBA se ministrise se Brendshme ne vitin 2018 jane marre informacione te besueshme dhe konkrete ku kjo shtetase implikohet ne marrjen e shumave nga 10 mije euro per dhenien e gradave policore ne menyre arbitrare dhe preferenciale. Mbi bazen e ketyre te dhenave prokuroria e rrethit gjyqesor Tirane ka regjistruar procedimin penal nr.9668, viti 2018 per korrupsion dhe shperdorim detyre ku Aida Hajnaj dhe disa oficere te drejtorise pergj dhe akademise policise jane nen hetim.

Me ndikimin direkt te ish minustrit Xhafaj nga ana e SHCBA keto te dhena implikuese nuk ju vune ne dispozicion SPAK, dhe më vonë në mënyrë të cunguar. Ndersa per kete shtetase kur pervec informacioneve per korrupsion eshte aktive dhe ceshtja penale ne prokurori te cilen e ka nen hetim prokuroria Suela Mucmata dhe ky fakt eshte perpjekur te fshihet dhe vetem pas insistimit te SPAK e cila mori njoftim per ekzistencen e ketyre te dhenave me shkresen te dyte urgjente keto u vune ne dispozicion. Kjo nuk e pengoi komisionin te skualifikonte 3 kandidatet e tjere dhe kualifikoi nenshkelje flagrante Aida Hajnajn.

Fjalen e fundit per legjitimimin e ketij procesi farse e ka KLP e cila shpresojme te hape syte dhe te kerkoje me autoritetin qe ligji i njeh proceduren e zgjedhjes se saj dhe ngarkesat penale te Aida Hajnaj Veizaj.

Cfare ka ndodhur dhe per cfare perflitet?

Ne fillim te vitit 2019, shefi i Komisariatit te Policise Kukes Agim Basha mik i ngushte i Aida Hajnajt shpallet ne kerkim pasi Prokuroria e Krimeve te Renda kishte regjistruar Procedimin Penal per “Shperdorim detyre”, pasi kishte liruar nga dhomat e paraburgimit shtetasin e shpallur ne kerkim nderkombetar Naser Gashi.

Me marrjen dijeni per masen e sigurimit arrest me burg ne ngarkim te tij ky shtetas largohet duke mos u kapur nga policia. Per kete ishte vene ne dijeni nga mikesha e tij e ngushte ne Drejt e Pergjithshme Aida Hajnaj e cila ishte edhe kryetare e Komisionit per shqyrtimin e ecurise disiplinore ne ngarkim te tij. Hetim disiplinor i cili u krye ne mungese te ketij personi pasi rezultonte person i shpallur ne kerkim. Aida Hajnaj perpilon nje praktike ku rezultonte se ne kohen qe ky shtetas ishte i shpallur ne kerkim njekohesisht ishte intervistuar nga Drejtoria e Standarteve me procesverbal intervistimi. Aida Hajnaj e favorizon mikun e saj ne kundershtim me Rregulloren e Policise se Shtetit ku eshte percaktuar qarte se punonjesit per te cilet eshte dhene masa e sigurimit sidomos arrest me burg merret menjehere masa disiplinore Perjashtim nga Policia, ndersa per mikun e saj Aida Hajnaj edhe pse i shpallur ne “Kerkim” mori mase disiplinore Shtyrje e afatit te gradimit. Ky favorizim eshte kryer ne shkelje flagrante te ligjit vetem per faktin se miku i saj Agim Basha nga shuma e rryshfetit prej 30,000 mije eurosh qe perfitoi nga lirimi i shtetasit Naser Gashi 15 mije ja dorezoi mikeshes se tij Aida Hajnaj e cila me veprimet antiligjore i mundesoi lejimin e qendrimit te tij ende si punonjes i policise se shtetit.

Ky nuk eshte i vetmi rast per te cilen akuzohet per korrupsion, pasi si Zv Drejtoreshe e Pergjithshme per kufirin e migracionin eshte akuzuat disa here se per emerimet ne policine kufitare Rinas vetem per nje kontrollor merrte shumen e rryshfetit prej 5000 mije euro.


Shtuar 24.07.2020 10:39