Daton që në vitin 1500, përfitimi nëse fusni qepën nën çorape

Origjina e ilaçit

Ky ilaç është shpikur qysh në vitet 1500, sipas Shoqatës Kombëtare të Qepëve, kur besohej gjerësisht se vendosja e qepës së papërpunuar, mund të mbronte nga murtaja bubonike. Në atë kohë mendohej se infeksionet përhapeshin nga miasma, ose ajri helmues dhe i dëmshëm.

Ideja e përgjithshme e vendosjes së qepëve në çorapet tuaja mund të burojë gjithashtu nga praktika e lashtë medicinale kineze e refleksologjisë së këmbëve. Nervat në këmbë kanë qenë një pikë qendrore e mjekësisë Lindore për mijëra vjet dhe mendohet se veprojnë si pika hyrëse në organet e brendshme.

Qepët janë të pasura me komponime sulfurike. Sipas recetave popullore, kur vendosen në këmbë, këto komponime depërtojnë në trup. Pastaj, ata vrasin bakteret dhe viruset dhe pastrojnë gjakun. Vendosja e qepëve përreth dhomës do të heqë qafe ajrin e viruseve, toksinave dhe kimikateve.

Nëse jeni me grip dhe jeni të gatshëm të provoni ndonjë gjë për t’u shëruar, vendosni qepë në çorapët tuaj, nuk ka gjasa t’ju lëndojë. Nuk ka raportime për dëmtime nga kjo praktikë.


Shtuar 26.05.2020 10:25