Shkupi po mbytet nga ajri i ndotur

Problemi me ndotjen ende nuk ka gjetur një zgjidhje dhe vazhdon të jet shqetësues.

Në Shkup sonte janë regjistruar shifra alarmante të grimcave helmuese PM-10. Në lagjen Lisiçe grimcat helmuese kanë arritur deri në 963 mikrogramë për metër kub.

Stacionet matëse për cilësinë e ajrit që janë të vendosura në tërë vendin, tregojnë se ndotja ka arritur shifra alarmante.


Shtuar 5.01.2020 20:09