Pendarovski kërkon ndihmën e ndërkombëtarëve: Nuk e zgjidhim dot vetë problemin në drejtësi

Të paktën 80 përqind e ligjit për Prokurorin Publike është bërë nga ekspertë të huaj. Thelbi i ligjit nuk është të lini një hendek juridik midis PSP-së dhe Prokurorisë së rregullt.

Lidhur me përgjimet ndërkombëtarët thotë se nëse përgjimet janë në interes të publikut, ato mund të jenë prova. Por me këtë ligj “bombat” do të jenë vetëm të dhëna. Por në fund është mirë që kemi atë ligj, nga më mirë që mos e kemi fare, thotë Pendarovski shkruan maqedoniasot.

Lidhur me proceset e filluara deri më tani nga PSP, Presidenti Pendarovski thotë se me sa duket 3 vjet janë pak që drejtësia të vijë në Maqedoni. Por ndryshe nga 3 vjet më parë, sipas tij, tani është shumë më i lirë, qytetarët ndjehen të lirë por pavarësisht kësaj, ne jemi akoma larg nga mesatarja evropiane.

“Mendimi im është se problemi është tek 10-15 gjyqtarë, jo të gjithë, ka edhe të ndershëm. Konkretisht sot rasti i “syrit të gjarprit”, zgjat 14 vjet, disa nga të akuzuarit kanë vdekur. Nuk është njerëzore të presësh drejtësi për kaq shumë kohë. Për të zgjidhur problemin me gjyqësorin, unë jam i prirur të kërkoj ndihmë të huaj. Duhet të ketë një pjesë mbizotëruese të faktorit të huaj, anëtare të Bashkimit Evropian. Ne duhet të kemi turp që të kërkojmë ndihmë nëse nuk jemi në gjendje ta bëjmë këtë vetë”, thotë Pendarovski.


Shtuar 22.02.2020 09:59