Situata e vështirë më koronavirusin, përgjysmohen pagat e deputetëve

Mbledhja e fundit e Byrosë së Kuvendit ka vendosur që deputetët e Kuvendit të marrin një pagë të përgjysmuar për tre muaj për shkak të situatës së krijuar nga koronavirusi.

Kjo e fundit vendosi që, në kuadrin e masave për të lehtësuar përballimin e situatës së pandemisë, krijuar nga koronavirusi COVID-19, në shenjë solidariteti me qytetarët dhe bizneset e prekur nga masat ndaluese të koronavirusit, paga e deputetëve të Kuvendit të Shqipërisë të përgjysmohet për një periudhë tremujore.

Në këtë kuadër, Kryetari i Kuvendit, u është drejtuar me një letër drejtuesve të tridhjetë të institucioneve kushtetuese dhe institucioneve të krijuara me ligj, të marrin të njëjtën nismë, për përgjysmimin e pagës së tyre për një periudhë tremujore, si kontribut në lehtësimin e përballimit të nevojave për parandalimin e përhapjes së këtij virusi të rrezikshëm.

Shtuar 2.04.2020 09:14