Hoti përballet me deputetët: Nuk keni hallin e qytetarëve

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti në seancën e sotme të Kuvendit të Kosovës, ka thënë se orët shtesë dhe shtesa e rrezikshmërisë për policët e Kosovës do të paguhen në pagën e shtatorit. Kurse, shtesa do të paguhet gjatë tetorit, eventualisht në nëntor për të gjithë policët të cilëve iu kërkojnë të qëndrojnë nga 12 orë në punë.

Hoti duke iu përgjigjur shqetësimeve të deputetëve, ka thënë se është takuar me drejtues të sindikatës së policisë dhe i kanë evidentuar orët shtesë që i nuk janë paguar ende që nga viti i kaluar dhe janë dakorduar që edhe shtesën e rrezikshmërisë ta paguajnë. Ndërkohë, tha po bisedojnë për koston e shujtës për policës që janë angazhuar nga 12 orë gjatë kohës së pandemisë .

“Disa zgjidhen menjëherë siç janë pagesa e orëve shtesë, shtesa e rrezikshmërisë dhe besoj për disa javë, brenda muajit do të marrim vendim edhe për shujtën se si mund ta përmbyllim, në bazë të kostos që ka. Ndërkaq, për sigurimin shëndetësor dhe pensionimin e parakohshëm, besoj që nga viti i ardhshëm do të bëjmë një zgjidhje sistematike afatgjate“, tha Hoti.

Menjëherë ka reaguar deputetja e PDK-së, Ganimete Musliu, e cila tha se gjendja e policisë është e rëndë.

“Sot Policia e Kosovës i ka kërkesat prioritare dhe emergjente që duhet të zgjidhen dhe nga ju pres jo menjëherë dhe së shpejt, do të thotë kurrë por ta caktoni me datë se kur do të merret vendimi për të realizuar kërkesat të cilat janë prioritare dhe të domosdoshme“, tha ajo.

Deputetja e Lëvizjes Vetëvendosje, Fatmira Kollccaku kërkesat e Policisë janë të arsyeshme.

“Ministri i punëve të brendshme edhe kryeministri ta marrin parasysh që mos të ndodhë ajo që askush nuk dëshiron të ndodhë, protesta e atyre që do të duhej të kujdeseshin për rendin dhe qetësinë”, tha ajo

Sërish ka reaguar kryeministri Hoti.

“A e di ku e keni hallin ju, ju doni të ballafaqoheni me mua me shajt këtë qeveri, nuk iu intereson problemi i police. Këtu është problemi, nëse shtrohet çështja që me trego kohen datën kur fillojnë me i marrë këto shtesa, por mënyra si po e shtroni këtë çështje deputetja besoj që ju fare nuk keni të drejt. Unë e kam gjet këtë situatë me 390 euro pagë pazë të policëve që dalin në rrugë. Unë i kam 3 muaj si kryeministër, pyetni policët kur kam qenë ministër i financave, si kanë kaluar, por ju po doni ta ktheni çdo gjë politike…orët shtesë dhe shtesa e rrezikshmërisë paguhen në pagën e shtatorit. Shujtën jemi duke bërë përgatitjet, nuk e dimë ende koston sa do të jetë besoj gjatë tetorit eventualisht në nëntor do ta paguajmë për të gjithë policët të cilëve iu kërkojmë të qëndrojnë nga 12 orë në punë. Për sigurimin shëndetësor dhe pensionimin e parakohshëm deri në fund të vitit i kryejmë përgatitjet e nevojshme dhe shpresojmë që nga janari të adresojmë këtë çështje“, tha Hoti.


Shtuar 17.09.2020 11:31