Maqedonia heq doganën për dërgesat deri në 90 euro

Me ndryshimet e Rregullores për zbatimin e ligjit doganor të Maqedoniseë dhe për lirimin nga pagesa për import, prej sot nuk do të paguhet doganë për dërgesat e vogla me vlerë deri 90 euro, pragu që deri më tani ka qenë 45 euro.

Ministria e Financave njofton se kanë vendosur për këtë hap pasi që është rritur e-tregtia, por edhe pse Komisioni Evropian e ka rekomanduar.

Sipas të dhënave të Entit të Statistikave, blerja online në Maqedoninë e Veriut në vitin 2019-të është rritur për 14% në krahasim me vitin 2018-të.


Shtuar 2.01.2020 16:39