Trump dhuron pagën tremujore për të ndihmuar betejën me koronavirusin

Presidenti Donald Trump dhuroi rrogën e tij tremujore për të ndihmuar “përballjen, kontrollin dhe luftimin e koronavirusit”.

Sekretarja e shtypit Stephanie Grisham ka postuar një twitter me një foto të një kontrolli të shkruar nga Trump për Shëndetin dhe Shërbimet Njerëzore shumën prej 100,000 dollarë.

Deri më tani, ka pasur më shumë se 100 raste të koronavirusit në Shtetet e Bashkuara. Deri më tani ka pasur nëntë vdekje, të gjitha në shtetin Uashington. Njëmbëdhjetë prej rasteve konsiderohen të transmetuara person-për-person, sipas Qendrave për Kontrollin e Sëmundjeve.

Që nga orë 2 p.m. Të martën, Departamenti i Shëndetit i Ohio thotë se nuk ka raste të konfirmuara në Ohajo. Është një person nën hetim dhe në pritje të rezultateve të testit. Shtatë persona kanë rezultuar negativ për virusin.


Shtuar 4.03.2020 12:56