4 vjeçarja me Sidromën Down bëhet modele (FOTO LAJM)

Cara Brown u diagnostikua me Sindromen Daun, i njohur edhe si trisomia 21 – e cila është një çrregullim gjenetik i kromozomit që shkakton vonesa zhvillimore dhe intelektuale – vetëm disa orë pas lindjes së saj.

Lajmi erdhi si një shok i plotë për prindërit, Meryn, 37 vjeç, dhe Duncan, 40 vjeç, të dy nga Chesham-Buckinghamshire.

Skanimi gjatë shatëzanisë thoshte që shanset ishin shumë të vogla që foshnja të kishte Sindrom Daun.

Ata kishin mbetur të zemëruar kur mjekët u thanë që vajza e tyre do te kishte probleme mjekësore gjatë gjithë jetës, përfshirë problemet e zemrës.

Por nëna e dy fëmijëve, Meryn, tha që Cara po ja del për mrekulli derisa po vazhdon për modelim.


Shtuar 13.02.2020 09:39