Tesla është hetim federal për një risi të shtuar në makinën e tyre

Tesla është zyrtarisht nën hetim nga qeveria amerikane për videolojërat.

Prodhuesi i makinave elektrike ka tërhequr vëmendjen e Administratës Kombëtare të Sigurisë së Trafikut në Autostrada, sepse automjetet e saj aktualisht lejojnë pasagjerët të luajnë lojëra video në ekranet e tyre info-argëtuese ndërsa automjetet janë në lëvizje. NHTSA thotë se kjo aftësi mund të “shqetësojë shoferin dhe të rrisë rrezikun e një përplasjeje”.

Sonda mbulon rreth 580,000 modele S, Model X, Model 3 dhe Model Y EV me këtë funksion Passenger Play. Tesla kishte shtuar më parë videolojëra të ndryshme në ekranin e saj me prekje qendrore, por i bëri ato të luajtshme vetëm kur automjeti ishte në parking. Aftësia për të luajtur lojëra ndërsa jeni në lëvizje thuhet se ka ndryshuar diku në dhjetor 2020, por është e paqartë pse është bërë ndryshimi.

Passenger Play përfshin një të ashtuquajtur “ekran avokati” me një paralajmërim intersticial që thotë “të luash ndërsa makina është në lëvizje është vetëm për pasagjerët”. Ekrani kërkon një shtypje konfirmimi për të pasur akses në lojëra, por butoni në ekran mund të shtypet nga pasagjeri ose shoferi.

Hetimi vjen pas një historie të 8 dhjetorit në New York Times që hetonte shqetësimin. NHTSA thuhet se angazhoi Teslën që ditën tjetër.

Tesla shtoi funksione të reja të lojërave në ekranin e saj info-argëtues që nga e marta, kur pushimet vjetore të përditësimit të ajrit u bënë të disponueshme për shkarkim.

Tesla është gjithashtu aktualisht nën hetim federal për sistemin e saj të ndihmës së shoferit Autopilot. Në gusht, NHTSA nisi hetimin për të përcaktuar nëse sistemi i Nivelit 2 ka një problem sigurie pasi ishin raportuar të paktën 11 përplasje me automjetet e palëvizshme të urgjencës.

Tesla nuk e ktheu menjëherë kërkesën e Roadshow për koment mbi këtë çështje. Prodhuesi i automjeteve nuk operon më një departament PR për të bërë pyetje të tilla./ Përkthyer prej CNET / h.ll/albeu.com


Shtuar 23.12.2021 17:01