Lufta Rusi-Ukrainë prek dhe Bernabeun, bllokohen punimet (VIDEO)

Punimet e rimodelimit të Santiago Bernabeu mund të pësojnë një vonesë të konsiderueshme. Dhe është se, sipas El Confidencial, ekziston “një problem i furnizimit me materialin e nevojshëm për prodhimin e çelikut inox që do të mbulojë si fasadën ashtu edhe çatinë e stadiumit.

Mungesa e furnizimit e shkaktuar nga lufta midis Ukrainës dhe Rusisë, El Confidencial shpjegon se Rusia është një nga eksportuesit kryesorë në botë të materialeve të ndërtimit dhe sanksionet ekonomike të vendosura ndaj Rusisë për pushtimin e Ukrainës kanë bërë që kompanitë kryesore të transportit botëror të pezullojnë trafikun e kontejnerëve me Rusinë.

Fabrika e Acerinox Europa është përgjegjëse për prodhimin e përfundimit për fasadën dhe çatinë e Bernabeut. Burime nga sektori i shpjegojnë kësaj gazete se pjesët mund të vonojnë në punimet e Bernabeut të ri. /albeu.com/


Shtuar 2.03.2022 14:26