Klubet kërcënojnë Kupën e Kombeve të Afrikës: Nuk do t’i lëmë lojtarët

Sikur të mos mjaftonin zërat për një anulim të mundshëm të turneut, një stuhi e re godet Kupën e Kombeve Afrikane 202.

Shoqata e klubeve evropiane ( ECA ) në fakt ka kërcënuar Konfederatën Afrikane që të mos lirojë lojtarët për turneun, për shkak të mungesës së një protokolli adekuat shëndetësor dhe frikës në lidhje me kufizimet e udhëtimit të lidhura me pandeminë Covid-19.

“Në dijeninë tonë, Konfederata Afrikane e Futbollit nuk ka bërë ende publike një protokoll adekuat mjekësor dhe operacional për turneun Can, pa të cilin klubet nuk do të mund të lirojnë lojtarët e tyre”, thuhet në një email dërguar FIFA-s të premten e kaluar .

Përveç mungesës së një protokolli shëndetësor, ECA nënvizon rrezikun e një mungese më të gjatë se sa pritej të lojtarëve , për shkak të “karantinave dhe kufizimeve të udhëtimit” të lidhura veçanërisht me shfaqjen e variantit Omicron të koronavirusit. Sipas rregullave për lirimin e ekipeve kombëtare, të konfirmuara disa herë nga FIFA që nga gushti 2020, klubet mund të ndalojnë lojtarët e tyre nëse “një karantinë prej të paktën pesë ditësh nga mbërritja” në vendin “ku do të luhet ndeshja është”. i detyrueshëm”, ose në selinë e klubit pas kthimit të tij.” Bordi i Drejtorëve të ECA-s në fillim të dhjetorit përsëriti se këto parime duhet “të respektohen rreptësisht”.


Shtuar 15.12.2021 19:04