Dasma e Princit Harry dhe Meghan Markle ishte një fatkeqësi e plotë, sipas fotografit mbretëror!

Të jesh fotoreporter nuk ka qenë kurrë e lehtë, por të mbulosh ardhjet dhe ikjet e Familjes Mbretërore Britanike mund të jetë një detyrë monumentale. Fotografi veteran Arthur Edwards së fundmi ndau zhgënjimet që përjetoi gjatë dasmës së Princit Harry dhe Meghan Markle gjashtë vjet më parë.

Në një bisedë me gazetën angleze “The Sun”, Edwards ka folur për keqtrajtimin e Princit Harry ndaj fotoreporterëve në atë kohë. “Ajo ishte një ditë e mjerueshme. Mund t’ju them tani – ishte martesa më e keqe mbretërore që kam bërë ndonjëherë”, tha Edwards.

Ai shpjegoi se pjesa më e madhe e punës së tij duhej të bëhej prej së largu, ndërsa fotografët e angazhuar nga çifti ishin në rreshtin e parë. “Gjithçka ishte bërë me lente të gjata. Unë kisha një lente 800 milimetrash që fotografonte të ftuarit që vinin. Fotografët që ata angazhuan për këtë punë ishin 5 metra larg. Ishte thjesht e pashpresë”, u ankua Edwards.

Edhe kur çifti u largua nga kisha, Edwards nuk mundi të bënte punën e tij. “Dhe pastaj kur karroca kaloi pranë meje në karrocë, ata panë nga ana tjetër. Pra, për mua ishte një fatkeqësi”, tha ai. Fotografi veteran ende beson se gjithçka ishte e qëllimshme. “Nuk isha vetëm unë. Ishte i gjithë shtypi britanik. Në shumë mënyra, ata u trajtuan keq”, siguroi Edwards.

Në një bisedë të mëparshme me “The Sun”, Edwards ishte i pakënaqur që Harry hoqi dorë nga rezidenca britanike për të qëndruar në Shtetet e Bashkuara. “Jam shumë i trishtuar për këtë. Por duket e pashmangshme. Dy fëmijët e tij janë amerikanë, gruaja e tij është amerikane, ai jeton atje, por është një rast i trishtuar”, pranoi fotografi.

Ai madje u pendua që nuk do të kishte më mundësinë të punonte me Harry-n. “Më pëlqente të punoja me të. Mendova se ai ishte dikush vërtet i veçantë”, vuri në dukje Edwards në atë kohë.

Marrëdhënia e keqe e Dukës së Sussex me shtypin britanik daton që në vitin 1997, pas vdekjes së nënës së tij, Princeshës Diana.


Shtuar 28.05.2024 12:50