Pse është mirë që fëmijët të mësojnë një vegël muzikore?

Mësimi i një instrumenti muzikor jo vetëm që ndihmon një fëmijë të përsosë “veshin” e tij, por gjithashtu të rrisë aftësitë e kërkuara për karrierën e tij të mëvonshme akademike.

Në përgjithësi, kur fëmijët luajnë një instrument muzikor, ata përfundojnë duke marrë pjesë në një orkestër ose ansambël. Kjo automatikisht u lejon atyre të shoqërohen me bashkëmoshatarët e tyre dhe të mësojnë të punojnë si anëtarë të një ekipi.

Shumë prindër besojnë se fëmijët mund të mësojnë punën në grup vetëm duke marrë pjesë në sport.

Sidoqoftë, saktësia e kërkuar për ta bërë një tingull simfonik të mirë dhe të akorduar kërkon bashkëpunim dhe stërvitje të mundimshme si ekip.

Mësimi i një instrumenti muzikor gjithashtu aktivizon ndjeshmërinë ndaj arteve dhe kulturës. Ata gjithashtu mësojnë shumë për zhvillimin profesional dhe mënyrën e duhur për t’u integruar në shoqëri. /albeu.com


Shtuar 4.09.2021 15:22