Kërkesa afatgjatë e Carnavalit tregon se kërcënimi i Omicron do të zbehet së shpejti

Reuters

Carnival Corp të hënën shënoi një goditje në rezervimet e saj afatshkurtra nga Omicron, edhe pse kërkesa për lundrime në fund të vitit të ardhshëm dhe më tej sugjeron një ndikim jetëshkurtër nga variantet e reja të koronavirusit.

Aksionet e Carnival u rritën me  3.3% pasi operatori i lundrimit tha se variantet e reja të COVID-19 nuk kanë pasur një ndikim të rëndësishëm në planin e tij për të kthyer flotën e tij të plotë në operacione në pranverën e 2022.

Varianti i përhapur me shpejtësi të COVID-19, Omicron ka qenë një shkak shqetësimi gjatë muajit të fundit, duke krijuar një farë paqëndrueshmërie në rezervimet afatshkurtra për Carnival dhe rivalët e tij Norwegian Cruise Line Holdings dhe Royal Caribbean Group.

Royal Caribbean tha të hënën se 48 nga 6,091 të ftuarit në Symphony of the Seas, anija më e madhe e lundrimit në botë, rezultuan pozitive për COVID-19.

“Njerëzit nuk po anulojnë planet e tyre për maj, qershor, korrik, gusht, për shkak të Omicron… Çdo anulim ose hezitim është me të vërtetë i izoluar për një ose dy muajt e ardhshëm,” tha analisti i Deutsche Bank, Chris Woronka.

Carnival parashikoi një kthim në përfitim në gjysmën e dytë të 2022 pas një humbje neto në të parën. “2022 do të jetë një përrallë e dy gjysmave,” tha shefi financiar David Bernstein në një telefonatë të të ardhurave.

Kompania, e cila zotëron markat Cunard dhe Holland America Line, tha se rezervimet për gjysmën e dytë të vitit të ardhshëm dhe gjysmën e parë të 2023 ishin në fundin më të lartë të diapazonit historik, edhe pse çmimet më të larta u duk se zbutën pak entuziazmin midis kryqëzuesve.

Humbja neto e rregulluar u zgjerua në 1.96 miliardë dollarë nga 1.86 miliardë dollarë në tremujorin e katërt, pasi kompania shpenzoi shumë për përgatitjen e anijeve të saj në disa marka të saj për lundrime.

Të ardhurat u rritën në 1.29 miliardë dollarë nga 34 milionë dollarë një vit më parë, duke mposhtur vlerësimet e Refinitiv IBES prej 1.41 miliardë dollarësh. /albeu.com


Shtuar 21.12.2021 15:52