Vetëm 20-vjeç, shqiptari i jep fund jetës brenda burgut italian

Në burgun Torre del Gallo, një i ri, 20 vjeç me shtetësi të dyfishtë italo-shqiptar, është gjetur i vdekur në qeli. Ai vdiq duke rrotulluar çarçafin rreth qafës dhe duke e shtrënguar derisa mbyti veten. Sipas informacioneve të konfirmuara nga sindikatat e policisë së burgjeve, kjo është vdekja e gjashtë e vitit 2022 në burgun e Pavias për një akt ekstrem të vetëlëndimit, pa llogaritur të tjerët që u tunduan.

Në pak më shumë se një muaj, midis fundit të tetorit dhe fillimit të dhjetorit, tre të burgosur të tjerë kryen vetëvrasje në Torre del Gallo. Ka kaluar një vit nga apeli, drejtuar drejtuesve të lartë të administratës së burgjeve, i nisur në dhjetor 2021 nga garantuesja provinciale e të burgosurve, Laura Cesaris, pas 3 episodeve radhazi.

Një apel që në fakt ka mbetur i padëgjuar, siç janë ankesat e përsëritura të sindikatave të ndryshme të policisë së burgjeve.


Shtuar 30.12.2022 08:43