Ushqimi i vetëm që nuk ka ndryshuar çmim që nga viti 1985 e deri më sot

Inflacioni nuk prek një nga hot dog-ët më të famshëm dhe sigurisht më të lirë në planet.
Në një botë ku çmimet e ushqimeve po rriten vazhdimisht, ekziston një protagonist i heshtur që sfidon të gjitha pritshmëritë. Bëhet fjalë për hot-dogun e famshëm të Costco-s, i cili ka kushtuar 1.50 dollarë të qëndrueshëm që nga fillimi i tij në 1985 e deri më sot.

Për 38 vjet ky ushqim ikonik i rrugës i ka rezistuar rritjes së pamëshirshme të kostove në industrinë ushqimore dhe nuk i jep asnjë shans inflacionit. Costco e prezantoi atë për publikun në 1985 dhe që atëherë çmimi i tij ka mbetur i pandryshuar. Kushton 1,50 dollarë ose 1,50 £ në Britani, duke përfshirë një pije freskuese.

Ky hot-dog i veçantë nuk është vetëm një pjesë e përhershme e menusë së zinxhirit, por gjithashtu ka ndërtuar një komunitet të fortë fansash besnikë në mbarë botën. Fama e tij është përhapur shumë përtej dyerve të Costco, duke e bërë atë një nga ushqimet më të përballueshme dhe cilësore të rrugës në planet.

James Sinegal dhe Jeffrey Brotman, themeluesit e Costco, nuk e kishin imagjinuar kurrë në vitin 1983, kur hapën dyqanin e parë të zinxhirit në Kirkland, Uashington, se do të përjetonin një rritje të tillë në një periudhë kaq të shpejtë kohore.

Në vitin 1993, Costco hapi dyqanin e saj të parë në Evropë, duke shënuar hyrjen e saj në tregun evropian. Ky zgjerim përfaqësonte një moment historik të madh për kompaninë pasi përfshinte nevojën për të përshtatur modelin e saj të biznesit për t’u përshtatur me një treg dhe audiencë krejtësisht të re.

Edhe kështu, megjithatë, hot dog-i i saj nuk ndryshon në çmim!


Shtuar 19.09.2023 09:09

Tags: ,